Stukadoor Bergen

Onze professionele stukadoors uit Bergen kunnen uw muren weer hernieuwen. Heeft het pleister er vroeger beter uit gezien of heeft u een nieuwbouwwoning waarbij de muren afgewerkt moeten worden Dan houden wij ons aanbevolen. We werken al jaren als stukadoor en hebben zowel particuliere als zakelijke klanten zeer tevreden achtergelaten. Daarbij zijn we bekend met de laatste technieken, gebruiken we alleen de beste materialen en kunt u rekenen op een prima prijs. Heeft u een stukadoor nodig voor het afwerken, renoveren of repareren van uw muren en plafonds? Maak het met ons bespreekbaar, vraag een vrijblijvende offerte aan en wij gaan direct voor u aan de slag.

Ga snel naar

Wat doet een stukadoor in Bergen precies?

Een stukadoor is een vakman die stucwerk uitvoert in gebouwen. Onder stucwerk wordt verstaan het afwerken van muren en plafonds met mortel. Mortel is de naam voor een mengsel van zand, kalk en water. Deze mortel wordt tegen het oppervlak aangebracht waardoor deze weer egaal en mooi wordt. Dat kan gedaan worden op kale muren en plafonds die net gebouwd zijn, of op bestaande muren die moeten worden gerepareerd. 

U kunt uw muren niet behangen of schilderen tot ze zijn gestukt. Het is wel mogelijk om een kleur door de mortel te mengen, zodat schilderen daarna niet meer nodig is. Een stukadoor kan de mortel met verschillende technieken aanbrengen, zodat u of een effen resultaat krijgt of een resultaat met een patroon erin. Het is ook mogelijk om korrels aan de mortel toe te voegen voor een reliëf op de muur. Tegenwoordig zijn er ook schitterende mortels met kalk of leem en kunt u ook kiezen voor een betonstuc, voor een industriële uitstraling. De stukadoor in Bergen werkt uw muren sausklaar of behangklaar af en daarna neemt de schilder het eventueel over.

De voordelen van een stukadoor

Het werk dat een stukadoor uitvoert is vrij specialistisch. Voor een zo strak mogelijk resultaat is het beter om deze klus uit te besteden aan een ervaren stukadoor in Bergen. U krijgt namelijk te maken met de droogtijd van de mortel, met de dikte van de mortel en een verscheidenheid aan gereedschappen en technieken om het beste resultaat te creëren. Hier is ervaring voor nodig en dat hebben wij. 

Het inschakelen van een stukadoor in Bergen heeft een aantal belangrijke voordelen. Hier vindt u de belangrijkste op een rijtje.

Wat doen we voor u?

We zijn al een aantal jaren actief als stukadoor in Bergen en hebben daar belangrijke contacten opgedaan. Dit zijn bedrijven die we vertrouwen en waarvan we zeker weten dat ze kwaliteit leveren. U profiteert van ons grote professionele netwerk in uw omgeving. We houden contact met uw aannemer, architect en eventueel ook met andere partijen, zodat uw project soepel verloopt. 

Stucwerk is echter een stuk meer dan alleen het egaal aanbrengen van een mortel tegen de muur. Als stukadoor in Bergen zijn wij van alle markten thuis en hebben we oplossingen voor klassieke, moderne, industriële en landelijke interieurs. We kunnen u exact vertellen welk stucwerk voor uw inrichting het beste is. Daarbij voeren we deze werkzaamheden zowel binnen als buiten uit. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op en we bespreken het uitgebreid met u. Tot dan kunt u het onderstaande lijstje raadplegen. Ziet u hier niet tussen staan wat u nodig heeft? Bespreek dit dan ook met ons, want we kunnen het vast ook.

Schakel ons in voor:

Vrijblijvende offerte?

Hoeveel kost een stukadoor?

Het is lastig te zeggen hoeveel u exact betaalt voor een stukadoor in Bergen.  Maar als u ons meer vertelt over uw project, dan maken we een vrijblijvende offerte voor u. Eventueel kunnen we de mogelijkheden van tevoren met u bespreken, zodat u ook begrijpt hoe uw beslissingen de uiteindelijke kosten beïnvloeden. De factoren die hier een rol in spelen zijn onder andere:

Gemiddeld gezien, kunt u uitgaan van een prijs van tussen de €10 en €20 voor stucwerk tegen de muur en €15 en €25 voor stucwerk tegen het plafond. Dat komt doordat werken aan het plafond net wat arbeidsintensiever is.
Het onderstaande lijstje geeft u en goed idee van de gemiddelde prijzen per verschillende soorten stucwerkzaamheden. De prijzen zijn inclusief materiaal en btw.

Soort afwerkingPrijs per m2, incl. materiaal en btw
Sausklaar stucen (glad)€ 10 – € 25
Behangklaar stucen (bijna glad)€ 10 – € 18
Spackspuitwerk (gespoten korrel)€ 8 – € 11
Sierpleister€ 16 – € 23
Muren stucen (glad)€ 10 – € 22
Plafond stucen (glad)€ 15 – € 20
Schuurwerkzaamheden€ 18 – € 25
Raapwerk (dik stucwerk vanaf 1 cm)€ 18 – € 30

Handmatig stuken of spackspuitwerk?

Mortel kan op verschillende manieren tegen uw muren worden aangebracht. Soms doet een stukadoor uit Bergen dat handmatig, maar het kan ook machinaal worden gedaan. Deze laatste optie wordt spackspuiten genoemd. De mortel wordt dan onder hogedruk tegen de muur gespoten en dat levert een interessant resultaat op. Ook hier kunnen korrels worden aangebracht en kan er een kleur door de mortel gemengd worden. Wij zijn een stukadoor in Bergen die deze optie ook aan kan bieden. U bent dan gegarandeerd van een egaal resultaat en een mooie lage prijs omdat de klus minder arbeidsintensief is.

Spackspuitwerk wordt het meeste uitgevoerd in het geval er grote oppervlakten gestukt moeten worden. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen en -gebouwen waarin men aan de afwerking begint. Het is een snelle en effectieve manier om grote oppervlakten van een mooie laag pleister te voorzien. Heeft u een stukadoor in Bergen nodig voor een klein oppervlak? Dan is spackspuiten niet de beste optie. Er moet namelijk nogal wat worden afgeplakt en afgedekt, om schade door spetters te voorkomen. In dat geval doet de stukadoor in Aerdenhout het net zo lief met de hand.

Een vrijblijvende offerte voor uw stucwerk

Wilt u meer weten over de kosten die wij vragen voor uw werkzaamheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte op via het onderstaande contactformulier. U ziet dan duidelijk hoe de kosten tot stand komen en wat u in totaal zou moeten betalen voor uw stucwerkzaamheden. Wij zijn als stukadoor in Bergen ook gemakkelijk telefonisch te bereiken. We kunnen dan persoonlijk met u spreken en de mogelijkheden doornemen, voordat u een beslissing maakt. Ook beantwoorden we al uw vragen en vinden we samen de beste stucwerken en -technieken voor uw gebouw en benodigdheden.

Aannemer Bergen

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.